Košarica

 

vaša košarica je prazna (0)

0,00 €

 
 

Brezplačno svetovanje

080 80 12

 
 
 

Vse za vaše zdravje!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Facebook

 
 
 

Pomoč

BREZPLAČNO SVETOVANJE

in pomoč pri nakupu na

080 80 12

info@hisa-zdravja.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 

Boniteta odličnosti

Boniteta odličnosti
 
 
 

Za več energije in aktivnosti …

Za več energije in aktivnosti …

07.02.2017

 

Prevečkrat se zgodi, da nam zmanjka energije za vsakodnevne nujne aktivnosti, kaj šele športne. Na drugi strani pa so tisti, ki imajo zelo dodelan urnik raznih športnih aktivnosti kot tudi prehrane, pa kljub temu nekaj zmanjka do končnega uspeha, pa naj bo to boljše počutje, povečanje ravni energije, izguba telesne teže, samozavest, povečanje mišične mase in drugo.

 

Ko razmišljamo o tem kaj je šlo narobe moramo pogledati v samo osrčje procesov, ki omogočajo mišično delo, nastajanje celične energije, tvorbo hormonov, ki regulirajo lakoto/sitost, aktivnost, eksplozivnost, porabo energije, presnovo maščob in ogljikovih hidratov, aktivnost mišičnih vlaken, psihološke procese in mnogo drugih. To je naša celica. Za svoje delovanje potrebuje energijo in ključne molekule, ki vodijo te procese.

Celico in raven celične energije lahko podpremo na različne načine:

Kreatin je zelo pomembna kemijska spojina za tvorbo energije v celicah oz. zalogo energije v celicah. Med celodnevno aktivnostjo in športom neprestano porabljamo vir celične energije, to so molekule ATP. Kreatin fosfat (tudi fosfokreatin) je pa vmesna molekula, ki omogoča regeneracijo teh porabljenih molekul ATP. Le-te so nam tako na voljo za fizično aktivnost, večjo moč, eksplozivnost, boljše mišično delo … Kreatin lahko dodajamo v obliki kreatin monohidrata.

Carbo Gain je 100 % čisti maltodekstrin, pridobljen iz koruze. Predstavlja kompleksni vir ogljikovih hidratov iz glukoznih polimerov, ki so verige molekul glukoze. Tako obliko telo z lahkoto prebavi, absorbira in uporabi za celične procese. Tako nam pomaga vzdrževati energijske nivoje med vzdržljivostno vadbo z ohranjanjem zalog mišične energije. Maltodekstrin, zaužit med vadbo, pomaga telesu soočiti se z biološkim stresom, ki se tvori med intenzivno vadbo. Je naravni izdelek, brez aspartama, sukraloze, kalcijevega acesulfama.

Beta-alanin je neesencialna aminokislina, ki skupaj z aminokislino histidin tvori dipeptid karnozin. Ker histidina običajno dobimo s hrano popolnoma dovolj, je za sintezo karnozina smiselno dodajati beta-alanin. Za razumevanje pomena dodajanja beta-alanina, pa moramo spoznati predvsem karnozin. Le-ta ima številne pomembne presnovne funkcije v telesu, kar se tiče njegovega vpliva na energijo in mišično aktivnost, pa je ključna njegova antioksidativna vloga in vloga pri zmanjšanju kislosti v mišicah. Kislost oz. nizek pH v mišicah kot tudi nastajanje prostih radikalov je povsem normalen pojav ob povečanem mišičnem delu. Posledica so hitra utrudljivost, pomanjkanje moči in pekoča bolečina v mišicah. Zaradi vplivov karnozina na zmanjšanje tovrstnih stresov v mišicah, nam dodajanje beta-alanina predstavlja učinkovit način za izboljšanje nivojev energije, mišične vzdržljivosti, intenzivnosti treninga ter dolgoročni napredek pri treningih in telesnih zmogljivostih nasploh.

Sendi Lešnjak, mag. inž. prehrane

certificirana bioresonančna terapevtka

 

Podpora šprotno aktivnim

  • Na poti do boljše fizične pripravljenosti, telesne skladnosti, izgube telesne teže, optimalnega delovanja mišic in regeneracije, so bistvenega pomena kakovosten trening in zadosten vnos hranil s pravilno prehrano.
    Več »
     
 
 
 
 

Proizvajalci

stay up clips  manhattan

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.