Košarica

 

vaša košarica je prazna (0)

0,00 €

 
 

Brezplačno svetovanje

080 80 12

 
 
 

Vse za vaše zdravje!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Facebook

 
 
 

Pomoč

BREZPLAČNO SVETOVANJE

in pomoč pri nakupu na

080 80 12

info@hisa-zdravja.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 

Boniteta odličnosti

Boniteta odličnosti
 
 
 

NARAVNO, ker nam to veliko pomeni

NARAVNO, ker nam to veliko pomeni

02.06.2017

 

Ob iskanju naravnih – resnično naravnih – izdelkov, se marsikdaj znajdemo na razpotju in v dvomih. Pravzaprav je težko najti izdelke, za katere smo lahko 100 % prepričani, da so res naravni.

»Kaj pa sploh pomeni naravno?«

  • Deklaracije na izdelkih nam niso vedno v pomoč, saj lahko skoraj vsakdo navede oznako »100 % naravno«.

  • Proizvajalci lahko trdijo, da so njihovi izdelki naravni, v bistvu pa vsebujejo gensko spremenjene organizme (GSO) ali visoko fruktozni koruzni sirup. Preprosto zato, ker to področje ni zakonodajno urejeno.

Prav zato, je zelo pomembno podrobneje spoznati zavezanost podjetja k uporabi naravnih sestavin in zagotavljanju visoko kakovostnih izdelkov. Podjetje NOW FOODS je bilo ustanovljeno leta 1968 na podlagi prepričanja, da zdravje ne sme biti razkošje ter da so naravni izdelki varnejši in prijaznejši kot sintetični. Vztrajanje podjetja pri naravnih sestavinah je eden od mnogih faktorjev, zaradi katerih izstopa na tržišču, kjer so sintetične sestavine v neobvladljivem porastu.

NARAVNE SESTAVINE so element kakovosti izdelkov NOW

Naravne sestavine so pridobljene iz naravnih virov, iz zemlje in morja. Za vključitev v prehransko dopolnilo ali hrano je potrebna le minimalna obdelava mineralov, poljščin, rib, zelišč ali ostalih virov. Minimalna obdelava, ki jo obravnavamo kot naravno, je ekstrakcija, koncentracija in standardizacija (za rastline), molekularna destilacija (za ribja olja), fermentacija (za npr. koencim Q10 in aminokisline), pridobivanje s pomočjo encimov/encimskih postopkov (stevia) in saponifikacija (priprava mil iz maščob in natrijevega hidroksida).

Mnogi vitamini, aminokisline in ostale sestavine, kot je koencim Q10, obstajajo v več optično različnih kemijskih oblikah – v obliki, ki je naravna, in v oblikah, ki jih ni moč najti v naravi. Nekatere sestavine dandanes niso na voljo za nakup v naravni obliki in jih je treba nadomestiti s sintetičnimi. NOW v tem primeru uporabi sestavine, ki so identične naravnim.  V tej smeri ostaja zvest svojim vrednotam in nadaljuje poslanstvo kot znamka naravnih izdelkov. 

Hondroitin

Poleg glukozamina je hondroitin sulfat eno najpopularnejših in učinkovitih hranil za ohranjanje gibljivih sklepov na tržišču. V kliničnih raziskavah, v katerih so dokazovali učinkovitost hondroitina, so uporabljali goveji hondroitin. Vseeno, pa zaradi cenovno dostopnejšega hondroitin iz svinjine in perutnine, proizvajalci večinoma uporabljajo le-tega. NOW uporablja izključno hondroitin iz govedine.

Koencim Q10

Koencim Q10 (CoQ10) ali ubikinon je vitaminom podobna spojina. Prisoten je v vseh celicah našega organizma, še posebej pa je koncentriran v srcu, jetrih in ledvicah. Z leti njegova sinteza v telesu upada.

Obstajata dve obliki CoQ10, trans-CoQ10, pridobljen z naravno fermentacijo, in sintetična cis oblika. NOW CoQ10 vsebuje izključno naravno, »all-trans« obliko CoQ10, proizvedena s postopkom naravne fermentacije. Taka oblika je identična naravno prisotnemu CoQ10 v živih bitjih.

L-aminokisline

Obstajata dve izomerni obliki večine aminokislin. Naravna, označena z L, in sintetična, označena z D ali DL. Dokazali so, da so sintetične oblike aminokislin lahko toksične in/ali imajo manjšo biološko vrednost. Pri NOW uporabljajo izključno samo L obliko. 

Ribja olja

Večina ribjih olj v NOW izdelkih je proizvedenih z molekularno destilacijo pod strogim nadzorom kakovosti. Molekularna destilacija je poseben postopek fizikalnega ločevanja in prečiščevanja, ki omogoči odstranitev potencialno škodljivih onesnaževalcev kot so težke kovine, živo srebro, dioksini in PCB (poliklorirani bifenili).

Naravna barvila in arome

NOW ne uporablja umetnih barvil, ampak le naravna barvila kot so anato (rdeča) (Bixa orellana), rdeča pesa (rdeča, roza), rožič (rjava) in klorofil (zelena), če jih omenimo le nekaj. Mnoga umetna barvila, še posebej nekatera sintetična rdeča barvila, so lahko toksična.

Naravni vitamin E

Naravni kompleks vitamina E sestoji iz osmih različnih  izomernih oblik, štirih tokoferolov in štirih tokotrienolov.  Naravna oblika tokoferolov in tokotrienolov je označena z D, kot npr. d-alfa-tokoferol. Sintetični vitamin E in njegovi derivati so označeni z DL, kot npr. dl-alfa-tokoferol. NOW nudi le naravne in naravni identične tokoferolne in tokotrienolne oblike vitamina E.

Biološka pridelava

Izdelki iz biološke pridelave so vzgojeni in/ali predelani brez uporabe pesticidov, herbicidov, fungicidov ali ostalih kemičnih snovi. NOW ponuja veliko izbiro biološko pridelanih izdelkov in stremi k širjenju ponudbe kakovostnih bioloških izdelkov. NOW organski izdelki so certificirani s strani QAI (Quality Assurance International) in dosegajo USDA standard nacionalnega programa biološke pridelave (NOP).

Oksidacija

Preprosto povedano, oksidacija pomeni interakcijo kisika z drugimi snovmi. Veliko naravnih izdelkov se po daljši izpostavljenosti kisiku razgradi in pokvari. Podoben učinek je viden pri narezanemu sadju, ki ga predolgo pustimo na prostem. NOW za zaščito in ohranjanje svežine izdelkov do konca roka uporabe, uporablja Ageless® vrečke za zaščito pred oksidacijo in silikagelne vrečke, ki vežejo vlago.

Naravna sladila


NOW ne uporablja in ne prodaja umetnih sladil kot so saharin, sukraloza in aspartam. Čeprav so omenjena sladila v prosti prodaji, so posledice njihove dolgoročne uporabe še vprašljive. Prav tako ne uporablja koruznega sirupa z visoko vsebnostjo fruktoze (HFCS). NOW nudi samo naravna sladila kot so ksilitol, eritritol, Turbinado sladkor in lastno blagovno znamko BetterSteviaTM.

 

V naslednjih dneh pa vam zaupamo, katere so nesprejemljive sestavine, ki jih NOW izdelki ne vsebuje. 

 
 
 

Proizvajalci

stay up clips  manhattan

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.