Košarica

 

vaša košarica je prazna (0)

0,00 €

 
 

Brezplačno svetovanje

080 80 12

 
 
 

Vse za vaše zdravje!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Facebook

 
 
 

Pomoč

BREZPLAČNO SVETOVANJE

in pomoč pri nakupu na

080 80 12

info@hisa-zdravja.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 

Boniteta odličnosti

Boniteta odličnosti
 
 
 

Strokovni članki

 
Razvrsti po:
 
 • NESPREJEMLJIVE SESTAVINE, ki jih NOW ne uporablja

  02.06.2017

  Ob iskanju kakovostnih in naravnih izdelkov, je vsekakor zelo pomembno preveriti sestavine v njem. Obstaja namreč veliko sestavin, ki lahko škodujejo zdravju in jih (posledično) nikakor ne želimo videti na deklaraciji izdelka.
  Več o ...
   
 • NARAVNO, ker nam to veliko pomeni

  02.06.2017

  Ob iskanju naravnih – resnično naravnih – izdelkov, se marsikdaj znajdemo na razpotju in v dvomih. Pravzaprav je težko najti izdelke, za katere smo lahko 100 % prepričani, da so res naravni. »Kaj pa sploh pomeni naravno?«
  Več o ...
   
 • Koža obožuje alojo

  30.05.2017

  Aloe vera gel – takojšnja učinkovita pomoč pri sončnih opeklinah, po britju, depilaciji in pikih insektov.
  Več o ...
   
 • Glukomanan v vlogi super vlaknine hujšanja

  15.05.2017

  Starodavna ljudstva na Kitajskem so posebno rastlino imenovano Konjac uporabljali za najrazličnejše zdravstvene težave kor so astma, bolečine v prsih, kašelj, hernija in kožne bolezni. Gre za poseben gomolj, ki vsebuje visok delež topne in viskozne vlaknine imenovane glukomanan.
  Več o ...
   
 • Vitamin D in K delujeta v tandemu

  24.04.2017

  Če se po mnogih tednih, mesecih ali letih slabega počutja, utrujenosti in raznih bolezenskih težav sprašujete kaj bi lahko šlo narobe in česa vam primanjkuje, je del odgovora zagotovo v vitaminu D. Vitamin D je pravzaprav hormon na katerega prepogosto pozabimo pri postavljanju raznih diagnoz. Zanimivo, ko pa je tako pomemben za nešteto bioloških procesov v naših celicah.
  Več o ...
   
 • Zakaj potrebujemo rezistentni škrob

  06.04.2017

  Gre pravzaprav za prav posebno obliko škroba, ki ga ne moremo prebaviti in zato prehaja v črevesje v nespremenjeni obliki. Lahko rečemo, da se »upira« prebavi. To je tudi razlaga, zakaj po zaužitju virov rezistentnega škroba (RŠ) ne prihaja do nenadnega dviga glukoze ali inzulina v krvi in zakaj imajo njegovi viri nizko kalorično vrednost.
  Več o ...
   
 • Je kriva spomladanska utrujenost?

  21.03.2017

  V zimskem času se naš organizem zaščiti pred nižjimi temperaturami in pomanjkanjem sončnih žarkov s presnovnimi in hormonskimi spremembami. To pomeni, da naša telesna temperatura pade, krvni tlak naraste, poveča se izločanje hormona spanja, melatonina, ki poskrbi za večjo stopnjo zaspanosti in zmanjša se tvorba serotonina, hormona sreče. Ko pa vreme spomladi postaja vse toplejše...
  Več o ...
   
 • Ključ do vašega ženskega ravnovesja

  15.03.2017

  Neravnovesje ženskih funkcij občutimo kot slabo počutje, ki se odraža v menstrualnih težavah, problemih menopavze, in celo vrsto ženskih bolezni.
  Več o ...
   
 • Problemi s kožo so odraz notranjega neravnovesja

  16.02.2017

  Staranje ni naša svetla točka. In verjemi, nisi sama in nisi sam v tem, da te motijo nepravilnosti na koži, gubice, izpadanje las, postarana in neelastična koža, strije, celulit, viseča koža, akne, težave s koncentracijo, motnje razpoloženja … Staranje nas omejuje v energiji, zmogljivostih, spolni sli, samozavesti, psihofizično in mnogo več.
  Več o ...
   
 • Za več energije in aktivnosti …

  07.02.2017

  Prevečkrat se zgodi, da nam zmanjka energije za vsakodnevne nujne aktivnosti, kaj šele športne. Na drugi strani pa so tisti, ki imajo zelo dodelan urnik raznih športnih aktivnosti kot tudi prehrane, pa kljub temu nekaj zmanjka do končnega uspeha, pa naj bo to boljše počutje, povečanje ravni energije, izguba telesne teže, samozavest, povečanje mišične mase in drugo.
  Več o ...
   
 • Sami smo odgovorni za svoj vitamin D

  03.02.2017

  Razlogov za pomanjkanje vitamina D je pravzaprav na pretek in v veliki meri smo za tako stanje odgovorni sami. Zdravstvene posledice so žal zelo hude in največkrat nihče, vključno z zdravniki, ne pomisli na vitamin D. Pa bi vsi morali, celo pa v primeru hudih presnovnih in avtoimunskih boleznih. Na tem mestu ni odveč, da omenim še dejstvo, da je vitamin D pravzaprav hormon...
  Več o ...
   
 • Čudežna rastlina iz Peruja – MACA

  03.02.2017

  Maca (Lepidum peruvanium) je po izkušnjah domačinov in domačink Peruja in njihove ljudske tradicije ter znanstvenih dognanj in raziskav dobila naziv »čudežna rastlina«. Podpira in krepi vse nivoje človeškega delovanja. Poleg drugih prehranskih dopolnil, ki uravnavajo hormonsko ravnovesje v našem organizmu je tudi Maca po mnenju strokovnjakov »biser nutricizma«.
  Več o ...
   
 • Kaj imajo skupnega Leonardo da Vinci, glog in srce

  31.01.2017

  Leonardo da Vinci velja za enega največjih genijev, bil je italijanski renesančni arhitekt, izumitelj, inženir, kipar in slikar. Pa vendar, njegov hobi je bila tudi znanost. V svojem življenju je napolnil veliko zapiskov z znanstvenimi teorijami, izumi in skicami človeškega skeleta, mišic ter organov. Do sedaj so odkrili že več kot 4000 strani.
  Več o ...
   
 • Razstrupljanje ni le modna muha

  03.01.2017

  Za večino beseda razstrupljanje ali drugače detox, pomeni le še eno modno muho in ne pot do zdravja in dobrega počutja. Spet drugi na razstrupljanje gledajo kot na obliko stradanja. Dejstvo je, da je to daleč od resnice, vendar le, če se razstrupljanja lotimo na pravi način in vemo zakaj to počnemo.
  Več o ...
   
 • Zajemimo življenje s »polno žlico«

  19.12.2016

  Zajeti življenje s polno žlico, pomeni uživati v vsakodnevnih aktivnostih, sprehodih, raznih športnih dejavnostih, pohajkovanju ter ob druženju s prijatelji, partnerjem, vnuki … Ena od zoprnih »reči«, ki lahko posežejo v vse te aktivnosti, so poškodbe in vnetja sklepov. Prav vsi pa se moramo zavedati, da je to le še eno področje zdravja, na katerem lahko veliko naredimo tudi sami.
  Več o ...
   
 • Zmeda okrog sladkorja

  07.11.2016

  Vsi se zavedamo dejstva, da je sladkor naš tihi ubijalec, saj je o tem že veliko slišanega. Pa se res zavedamo obsežnega ozadja njegovih negativnih vplivov na naše zdravje? Glede na ravnanje večine, to pravzaprav težko verjamem. Zagotovo pa je, da ima vsaj ¾ populacije težave zaradi prekomernega vnosa sladkorja in se tega sploh ne zaveda.
  Več o ...
   
 • Movember in kaj se skriva v ozadju

  04.11.2016

  Zakaj je sploh pomembno posvečati toliko pozornosti zdravju prostate, se verjetno sprašujete predvsem tisti, ki s to temo nimate nobenih težav. Kakorkoli, ta tema nikakor ni nedolžna in je vredna vsaj malo pozornosti tako za moške kot tudi njihove boljše polovice.
  Več o ...
   
 • Sem izbrala pravega?

  26.10.2016

  Pri izbiri dezodoranta nas kaj hitro prepriča podatek o trajanju svežine do 24, 48 ali 72 ur. Pa je res to najpomembnejše pri odločitvi za nakup? Se zavedate, da na račun svežine posegate v delovanje žlez znojnic?
  Več o ...
   
 • Adrenalna utrujenost, menopavza in ščitnica

  18.10.2016

  Nadledvične (adrenalne) žleze se nahajajo nad našimi ledvicami. Proizvajajo tako moške kot ženske spolne hormone. V menopavzi naj bi nadledvični žlezi proizvajali zadostno količino estrogenov, progesterona in ostalih hormonov potrebnih za ravnovesje in v količinah, da se izognemo pogostim simptomom menopavze, ki nastajajo zaradi pomanjkanja omenjenih hormonov.
  Več o ...
   
 • Jesenska podpora z vitamini in minerali

  07.10.2016

  Vsak letni čas ima svoje zakonitosti in specifičen ritem narave, ki se mu v veliki meri prilagaja tudi naš organizem. Po tradicionalni kitajski medicini je jesen čas elementa kovine, s katerim so povezana pljuča in debelo črevo. To pomeni, da moramo v tem času te organe čim bolje okrepiti, saj nas bodo sicer napadli prehladi in druga obolenja.
  Več o ...
   
 • Nočna frajla – moja divja rožca

  15.07.2016

  Posebnost, ki nam jo je podarila narava je vsekakor divja roža s čudovitimi rumenimi cvetovi, ki sicer izhaja iz Severne Amerike, danes pa raste povsod po Sredozemlju. Po svojih cvetovih, ki se odpro ponoči, se ponaša tudi z imenom »nočna frajla«.
  Več o ...
   
 • Moj nepogrešljiv spremljevalec na poti

  23.06.2016

  Vsakomur izmed nas so se zgodile že takšne ali drugačne nezgode/prigode na dopustu, med katere brez dvoma lahko med top 5 uvrstimo tudi prebavne težave in drisko. Sedaj se poraja vprašanje, kaj je v takem primeru najbolje storiti, da bi kar se da najbolje izkoristili tistih nekaj dni brezskrbnosti na leto. Seveda pa odgovor na to vprašanje ne izključuje prebavnih težav bolj trdovratnega značaja ob prisotnosti kroničnih vnetnih bolezni črevesja.
  Več o ...
   
 • Potovalna lekarna

  07.06.2016

  Na vsako potovanje se je potrebno dobro pripraviti in eden ključnih delov je prav naša osebna potovalna lekarna. Pogosto nas namreč lahko presenetijo zdravstvene težave in pripravljenost na le-te je še posebej pomembna, ko potujemo s celo družino ali v primeru nosečnosti.
  Več o ...
   
 • Obstaja rešitev za lažje hujšanje

  11.04.2016

  Skorajda ne poznam osebe, ki si ne bi želela izgubiti nekaj kilogramov in zmanjšati obsega okrog pasu ali stegen. Predvsem v današnjem času v medijev, neprestano poteka polemika o tem kako shujšati, katera je idealna dieta, čudežno dopolnilo, kaj vse redi, kaj je popolnoma prepovedano v času hujšanja itn. Dejstvo je, da vse skupaj sploh ni tako zapleteno, potrebno je le nekaj zdrave pameti, malo strokovne podlage in motivacije.
  Več o ...
   
 • Ključ do energije, vitalnosti in zdravega srca

  17.03.2016

  Populacija kronično utrujenih in izčrpanih ljudi postaja v današnjem času vedno številčnejša. Zato se vedno več pozornosti namenja preprečevanju in obvladovanju stresa, procesa staranja kot tudi številnih bolezni sodobnega časa. Med njimi so daleč najpogostejše srčno-žilne in nevrodegenerativne bolezni, ki s seboj prinesejo nekatere bolj neposredne težave, ki vplivajo na kakovost življenja.
  Več o ...
   
 • Kontrolirajmo hormone na naraven način

  09.03.2016

  Začaran krog stresa, utrujenosti, nihanja teže, pogostih sprememb v razpoloženju, depresije, napihnjenosti, povečanega apetita, predmenstrualnega sindroma, vročinskih oblivov, fizioloških sprememb v menopavzi ter drugih težav predstavlja klasičen primer HORMONSKEGA NERAVNOVESJA.
  Več o ...
   
 • Tako preprosto je: vlaknine in omega-3

  01.03.2016

  Hipokrat, ki v zahodni civilizaciji velja za očeta medicine, je ljudem svetoval, naj bo hrana njihovo zdravilo. Danes žal za večino bolj velja »preveč hrane, pa vendar slaba prehranjenost (organizem strada za vlakninami, mikroelementi ter omega-3 maščobami)«. Stanje lahko primerjamo z radikalno spremembo prehranjevalnih vzorcev, ki prizadenejo na tisoče presnovnih dogajanj v telesu. In to stanje dejansko vlada prav zdaj in prav tu.
  Več o ...
   
 • Zaskrbljujoče pomanjkanje vitamina D

  06.01.2016

  Pretresljivo je dejstvo, da vitamina D primanjkuje že več kot polovici zdravega prebivalstva in to pri večini sploh ni diagnosticirano. Zelo prizadene kakovost življenja, odraža se lahko v utrujenosti, mišični oslabelosti, depresivnih stanjih, pri hudih pomanjkanjih pa je že povečano tveganje za pojav raka, avtoimunskih in drugih bolezni. Ni torej nenavadno, da je v zadnjem desetletju naraslo tudi število znanstvenih raziskav v povezavi z vlogo vitamina D v številnih kliničnih stanjih.
  Več o ...
   
 • Vitamini, ki krepijo imunski sistem

  18.11.2015

  Pozna jesen in zima predstavljata čas, ko se zaradi vse nižjih temperatur veliko bolj zadržujemo v notranjih prostorih in smo veliko bolj dovzetni za razne okužbe. Ker svoj imunski sistem dodatno izpostavljamo stresnim situacijam, nas ne more dovolj učinkovito varovati pred raznimi tujki in ga je potrebno okrepiti s ključnimi vitamini kot so vitamini B, C, D in E.
  Več o ...
   
 • Poznate zdravilno rastlino ginko?

  05.11.2015

  Ginko je najbolj poznan po vplivu na izboljšanje spomina, vendar je v medicini glede na veliko mehanizmov delovanja, njegova uporaba precej širša. Ker širi žile in redči kri, izboljša prekrvavitev in oskrbo tkiv s kisikom in hranili.
  Več o ...
   
 • Preprečimo jesenski stres in izčrpanost

  08.09.2015

  September za marsikoga predstavlja začetek stresa in napetosti zaradi vrnitve v hiter tempo življenja, vsakodnevno rutino službenih, šolskih in domačih obveznosti. V stresnih trenutkih se spremeni naš nivo energije, delovanje hormonov in celotni metabolizem, kar je lahko tesno povezano z utrujenostjo, pogosto izčrpanostjo, glavoboli, razdražljivostjo, depresijo … Na številne psihične in fizične napore se lahko bolje pripravimo s pomočjo določenih vitaminov, antioksidantov in drugih funkcionalnih snovi, ki jih naše telo v tem obdobju dodatno potrebuje.
  Več o ...
   
 • Pomanjkanje železa – pogosta težava današnjega časa

  27.08.2015

  Dandanes je pomanjkanje železa ena najpogostejših prehranskih motenj, saj naj bi se z njo soočalo tudi do 2 milijardi ljudi. Veliko vlogo pri tem ima sodobni način življenja in nezdrava prehrana, ki povzroči razvoj številnih kroničnih bolezni, oslabi delovanje želodca ter uniči zdravo črevesno floro. Vse to vpliva na močno zmanjšan vnos železa, oslabljeno absorbcijo ter posledično na pomanjkanje tega pomembnega minerala.
  Več o ...
   
 • I3C, mogočna naravna učinkovina

  07.07.2015

  Indol-3-karbinol (I3C) ima poleg pozitivnega vpliva na splošno zdravje in hormonsko ravnovesje, pomembno vlogo pri zdravljenju številnih bolezni, med njimi tudi različnih vrst raka.
  Več o ...
   
 • OKUŽBE SEČIL

  23.06.2015

  Vnetje sečil je ena izmed najpogostejših bolezni, pred katerimi se lahko v veliki meri zavarujemo in jo preprečimo tudi sami s pomočjo zdravilnih rastlin. Med zelo pomembnimi je brusnica, katere delovanje so preverili v številnih kliničnih raziskavah.
  Več o ...
   
 • Zelena alga Chlorella

  10.06.2015

  Chlorella je ena izmed prvih življenj na Zemlji, ki so nam omogočile da smo nastali mi. Prav chlorello so že astronavti NASE izbrali za eno izmed prvih rastlin za pridelavo na vesoljski postajo, saj naj bi bili ti astronavti sposobni dlje časa preživeti samo z uživanjem chlorelle in nobene druge hrane. Poleg tega je najmočnejša zelena alga, ki odvaja toksine in strupe iz naših organizmov.
  Več o ...
   
 • Prednosti in pasti veganske prehrane

  18.05.2015

  Vegenska prehrana ima številne pozitivne učinke na zdravje v vseh življenjskih obdobjih, vendar pa lahko ob slabem načrtovanju skriva številne pasti.
  Več o ...
   
 • Prekomerna telesna teža in naš boj za njeno zmanjševanje

  09.04.2015

  Na razvoj prekomerne telesne teže in debelosti vpliva več dejavnikov, na eni strani energijski vnos, na drugi njegova poraba, genski dejavniki, nepravilnosti v delovanju endokrinega sistema, okoljski dejavniki, psihosocialni dejavniki in številni drugi. Porušeno ravnotežje med vnosom in porabo energije povzroči naraščanje telesne teže, ki ob neukrepanju vodi v debelost. Dolgoročno najučinkovitejše zdravljenje prekomerne telesne teže in debelosti je preventiva.
  Več o ...
   
 • Pomen vitamina D v prehrani

  08.04.2015

  Vitamin D je v maščobi topen vitamin in je bistven za regulacijo absorpcije kalcija in fosforja iz prebavil. Skupaj s kalcijem je pri dojenčkih in malčkih pomemben pri razvoju in izgradnji kosti ter zob. Vitamin D preprečuje pri otrocih pojav rahitisa, pri odraslih pa prezgodnji pojav osteomalacije (demineralizacija kosti – zmehčanje kosti) in osteoporoze. Ugodno vpliva tudi na živčno-mišične funkcije, vnetja in izražanje številnih genov.
  Več o ...
   
 • Že poznate koristne učinke aminokisline L-arginin?

  10.02.2015

  V telesu L-arginin opravlja številne funkcije biokemičnih procesov. Pripisujejo mu koristni učinek na imunski sistem.
  Več o ...
   
 • Pomen omega maščobnih kislin v prehrani

  04.02.2015

  V Slovenji se žal ne moremo pohvaliti z dobrimi in zdravimi prehranjevalnimi navadami tako odraslih prebivalcev kot tudi otrok. Tako kot v drugih razvitih državah sveta se prehranski vzorci tudi v Sloveniji v zadnjih nekaj desetletjih izrazito spreminjajo. Predvsem se povečuje uživanje predelanih energijsko gostih živil z visoko vsebnostjo maščob (predvsem nasičenih) soli in sladkorja.
  Več o ...
   
 • NARAVNO in kaj nam to pomeni

  11.12.2014

  V NOOW FOODS trdno verjamemo, da so naravni izdelki varnejši in prijaznejši kot sintetični. Nudimo obsežno linijo s preko 1500 izdelki, ki so naravni, naravnega izvora ali identični naravnim. Naše vztrajanje pri naravnih izdelkih je en od mnogih faktorjev, zaradi katerih izstopamo na tržišču, kjer so sintetične sestavine v neobvladljivem porastu.
  Več o ...
   
 • VSE POGOSTEJŠA PRESNOVNA MOTNJA MODERNEGA ČASA

  12.11.2014

  Inzulin je hormon, ki ga izločajo betacelice Langerhansovih otočkov v trebušni slinavki. Trebušna slinavka ali pankreas je organ v zgornjem delu trebušne votline. Inzulin se izloča v krvni obtok, potuje po telesu in deluje na celice v različnih tkivih, Omogoča prevzem glukoze iz krvi v celice. Tako znižuje raven glukoze v krvi, sodeluje pa tudi pri presnovi beljakovin in maščob.
  Več o ...
   
 • Mineral lepote

  16.09.2014

  MSM je akronim za metil sulfonil metan, žveplovo spojino, ki bi jo morali ljudje in drugi sesalci vsak dan zaužiti. MSM je biološko aktivna oblika organskega žvepla, ki ga telo zlahka absorbira in uporabi za normalen potek številnih telesnih procesov. MSM v prahu je visoko kakovostna oblika organskega žvepla, bistvena komponenta vezivnih tkiv, sklepne tekočine, kože ter nohtov.
  Več o ...
   
 • Z NARAVNIMI ANTIBIOTIKI V MOKRO JESEN

  15.09.2014

  Prihaja jesen. V naravi dozorijo plodovi in nam dajejo semena za novo življenje. Narava nam povrne, kar smo skozi leto vlagali vanjo. Tudi pri ljudeh je tako. Če smo poletje izkoristili za aktivno življenje in ustrezno prehrano, smo okrepili naše telo, predvsem pa črevesje. Kar okoli 70 % celic našega imunskega sistema se nahaja ravno v zdravem črevesju.
  Več o ...
   
 • Nega suhe in občutljive kože

  11.09.2014

  Pravilna nega suhe kože je bistvenega pomena in lahko pri večini ljudi s suho kožo povsem odpravi ali vsaj močno olajša težave. Nasveti za nego so primerni za vse ljudi s suho kožo ne glede na vzrok, svetujemo pa predhodni posvet z zdravnikom, če je na koži vidno vnetje, rane, kraste, gnojenje ali če koža močno srbi.
  Več o ...
   
 • TOP 8 POČITNIŠKIH NADLOG in rešitve zanje

  16.07.2014

  Ste že pripravili kovčke? Preberite si najpogostejše počitniške nadloge, ki vam lahko pokvarijo dopust in preprost rešitve zanje.
  Več o ...
   
 • Za zdravo in sijočo kožo - MASKE Z ALOE VERA GELOM

  16.06.2014

  Maske nanašamo na očiščeno kožo obraza. Za boljši učinek si lahko pred nanosom naredimo tudi piling. Pri nanosu izpustimo predel oči in ust. Na oči si lahko položimo osvežilni in vlažilni rezini sveže kumare. Pustimo delovati 15-20 minut in izperemo z mlačno vodo. Obraz osušimo z mehko brisačo in učinek zapečatimo z vlažilno kremo. Vse sestavine posameznih mask zmešamo v gladko pasto, lahko si pomagamo s paličnim mešalnikom. Zelenjavne sestavine predhodno olupimo.
  Več o ...
   
 • Kaj sploh so prehranska dopolnila?

  05.11.2013

  Živimo v času, ko se s prehrano ukvarjamo veliko manj, več pa o njej govorimo in vemo. Kakšen pa je kaj vaš jedilnih v hitrem svetu, kjer nimamo časa za pravilno prehranjevanje? Ali res dobimo dovolj hranilnih snovi iz hrane?
  Več o ...
   
 • SVETOVNI DAN OSTEOPOROZE, 20. OKTOBER

  21.10.2013

  TIHA BOLEZEN, KI SKRHA KOSTI Osteoporoza je bolezen, ki povzroči šibkost in poroznost kosti. V hudi obliki, lahko že najmanjši stres, prepogib ali kašljanje povzroči zlom. Najpogostejše poškodbe zaradi osteoporoze se zgodijo v kolkih, zapestjih ali hrbtenici. Kost je živo tkivo, ki je neprestano v procesu absorpcije in nadomeščanja. Osteoporoza pravzaprav nastane, ko tkivo nove kosti ne dohaja odstranitve starega dela. Osteoporoza lahko prizadene tako moške, kot ženske vseh ras. Nekoliko bolj izpostavljene so belke in ženske s predelov Azije. Zdravila, zdrava prehrana in vaje pri katerih uporabljamo za breme težo telesa preprečujejo krhanje ali pa utrjujejo šibkejše kosti.
  Več o ...
   
 • KAJ VSE PRIČAKUJEMO OD DEODORANTA?

  17.10.2013

  Potenje. Povsem naraven proces s katerim se srečujemo vsak dan, vsako noč ter ter v vseh letnih časih. Sprožilec potenja ni le nekoliko višja temperatura pač pa tudi stres. Sigurno ste se že znašli v situaciji, ko vam je adrenalin nagnal kri v lica, posledice pa ste začutili na oblačilih v predelu pazduh. Zaradi številnih situacij s katerimi se srečujemo so tako deodoranti postali del vsakodnevne higiene.
  Več o ...
   
 • Pomen vitamina D v prehrani

  26.02.2013

  Vitamini in minerali so nujne sestavine, ki skrbijo za nemoteno delovanje našega organizma. Prepričanje, da lahko dovolj pestra prehrana bogata s svežim sadjem in zelenjavo zadosti potrebam organizma po mineralih in vitaminih danes žal ne zdrži več. Sodobni načini hitrega gojenja sadja in zelenjave ne omogočajo zadostnega vgrajevanja rudnin in tvorbe vitaminov. Svoje mnogokrat prispeva tudi dolg transport živil do potrošnika. Neizpodbitno je tudi dejstvo, da je pri veliki večini, predvsem otrok, težko sestaviti dovolj pestro prehrano, saj navadno v veliki meri odklanjajo raznovrstno zelenjavo pri sadju pa se zgodbe končujejo pri jabolku in banani.
  Več o ...
   
 • Klorofil: Smaragdni čudež zelenih rastlin

  03.10.2012

  Klorofil je molekula, ki daje zelenim rastlinam njihovo barvo. V resnici je to naravna aromatska spojina iz skupine porfirinov, katerih naloga je, da omogočajo aerobno življenje – dihanje. Ivica Flis, dr. med., spec. fiziatrije
  Več o ...
   
 • MAGNEZIJ-MINERAL ŽIVLJENJA

  06.09.2012

  Vas pestijo krči, glavoboli, migrene, kronična utrujenost-kar vse skupaj ali vsaj nekaj od tega? Poleg tega bi radi storili nekaj za zdravje srca in ožilja, si povrnili moči in energijo... Morda vam primanjkuje magnezija? Sezite po najučinkovitejši obliki-citratu. Preberite sledeči članek:
  Več o ...
   
 • Za zdravo in sijočo kožo - MASKE Z ALOE VERA GELOM

  16.05.2012

  Maske nanašamo na očiščeno kožo obraza. Za boljši učinek si lahko pred nanosom naredimo tudi piling. Pri nanosu izpustimo predel oči in ust. Na oči si lahko položimo osvežilni in vlažilni rezini sveže kumare. Pustimo delovati 15-20 minut in izperemo z mlačno vodo. Obraz osušimo z mehko brisačo in učinek zapečatimo z vlažilno kremo. Vse sestavine posameznih mask zmešamo v gladko pasto, lahko si pomagamo s paličnim mešalnikom. Zelenjavne sestavine predhodno olupimo.
  Več o ...
   
 • STEVIA - NARAVNO ORGANSKO SLADILO

  13.03.2012

  Stevia (latinsko Stevia rebaudiana) je rastlina, ki najbolje uspeva v Južni Ameriki. Njene sveže ali posušene liste že stoletja uporabljajo za sladilo. Indijanci Guarani jo imenujejo "kaa-he-e", kar v njihovem jeziku pomeni sladka zel. Stevia je samorodni grmiček, večletna rastlina, ki zraste do višine 60 cm, na plantažah pa tudi do 90 cm. Rastlina ima veliko vejic, ki so porazdeljene po steblu s parnimi, mesnatimi listi. Liste Stevie pobirajo v začetku cvetenja, ko je najslajša.
  Več o ...
   
 • Nega suhe in občutljive kože

  25.06.2011

  Pravilna nega suhe kože je bistvenega pomena in lahko pri večini ljudi s suho kožo povsem odpravi ali vsaj močno olajša težave. Spodnji nasveti za nego so primerni za vse ljudi s suho kožo ne glede na vzrok, svetujemo pa predhodni posvet z zdravnikom, če je na koži vidno vnetje, rane, kraste, gnojenje ali če koža močno srbi.
  Več o ...
   
 
Prikaži strani
 
 

Proizvajalci

stay up clips  manhattan

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.