Košarica

 

vaša košarica je prazna (0)

0,00 €

 
 

Brezplačno svetovanje

080 80 12

 
 
 

Vse za vaše zdravje!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Facebook

 
 
 

Pomoč

BREZPLAČNO SVETOVANJE

in pomoč pri nakupu na

080 80 12

info@hisa-zdravja.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 

Boniteta odličnosti

Boniteta odličnosti
 
 
 

NESPREJEMLJIVE SESTAVINE, ki jih NOW ne uporablja

NESPREJEMLJIVE SESTAVINE, ki jih NOW ne uporablja

02.06.2017

 

Ob iskanju kakovostnih in naravnih izdelkov, je vsekakor zelo pomembno preveriti sestavine v njem. Obstaja namreč veliko sestavin, ki lahko škodujejo zdravju in jih (posledično) nikakor ne želimo videti na deklaraciji izdelka.

Navajamo le nekatere od sestavin, ki jih nikoli ne boste zasledili v NOW izdelkih in prav tako odgovor, zakaj se podjetje NOW tako zelo trudi izdelati visoke standarde kakovosti in se na podlagi temeljitih raziskav izogniti le-tem:

Alkoholi

V tekočih izvlečkih NOW uporablja le naravni alkohol iz žit (etanol). Nekateri sintetični alkoholi so pridobljeni iz nafte in številni so vprašljive varnosti za zdravje.

Aluminij

NOW v svojih izdelkih ne uporablja aluminija- pri mnogih so njegovo odsotnost dokazali tudi testi. Nekatere gline in formule z elementi v sledovih, vsebujejo naravno prisoten aluminij, kar je tudi ustrezno označeno na samem izdelku.

Klorirane in bromirane sestavine

Klorirane sestavine, pa čeprav organskega izvora, niso naravne. So toksične in za človeka lahko zelo nevarne. Primeri kloriranih spojin so PCB, dioksini in sukraloza. Na drugi strani, pa se za lažje emulgiranje olj, velikokrat uporabljajo bromirana rastlinska olja. Le-ta lahko povzročijo nevarno kopičenje broma v telesu. NOW strogo zavrača uporabo kloriranih ali bromiranih sestavin v svojih izdelkih. 

Pomožne snovi

NOW ne uporablja klasičnih pomožnih snovi, ki so sestavine masovno dostopnih multivitaminskih pripravkov, vključno s hidrogeniranimi olji, smukcem (talc), krospovidonom in butilhidroksitoluenom. Te sestavine sicer zvišujejo proizvodno učinkovitost in so cenejše od naravnih, vendar izdelkov, ki jih vsebujejo, ne moremo uvrščati med naravne, saj lahko škodujejo zdravju.  NOW izbira naravne pomožne snovi, ki so primerne tudi za vegetarijance in vegane.

Genetske modifikacije

Podjetje NOW FOODS je 100 % zavezano uporabi naravnih sestavin in se izogiba uporabi sestavin, ki bi lahko vsebovale gensko spremenjene organizme (GSO). Vodi tudi aktiven proces za zagotavljanje izdelkov brez GSO. Le-ta temelji na strogih standardih kakovosti in vključuje kombinacijo dokumentacije in analiz. V primeru uporabe sestavin, ki so sicer brez GSO, vendar imajo pomanjkljivo dokumentacijo, izdelek ni označen kot brez GSO (non GMO).

Težke kovine

Skoraj vse rastline vsebujejo težke kovine v sledeh, saj se le-te nahajajo tudi v zemlji in vodi. Čeprav so nizki odmerki v splošnem sprejemljivi, pa lahko višji odmerki na človeka delujejo toksično. NOW vse izdelke ustrezno testira na prisotnost težkih kovin znotraj varnih meja. 

Hormoni

NOW ne uporablja snovi kot so androstendion, estrogen, testosteron ali DHEA (dehidroepiandrosteron). Le-te so namreč obravnavane kot steroidi in/ali anabolični steroidi ter imajo potencialno škodljive stranske učinke.

Hidrogenirane maščobe in trans maščobe

Hidrogenacija je kemični proces, kjer nenasičene maščobe (npr. rastlinska olja) kemično obdelajo, da zagotovijo primerno trdnost pri sobni temperaturi. Umetne trans-maščobe so posebna oblika teh kemično spremenjenih maščob. Sintetične maščobe so izjemno nezdrave in so povezane z večjim tveganjem za razvoj srčnih bolezni, kapi in sladkorne bolezni. NOW v svojih izdelkih ne uporablja niti hidrogeniranih, niti umetnih trans-maščob.

Obsevanje

V prehranski industriji se obsevanje uporablja za uničevanje bakterij. To ima vsekakor stranske učinke, saj sevanje lahko spremeni/transformira naravne sestavine rastlin v nenaravne molekule. NOW izvaja temeljite mikrobiološke teste in tudi sofisticirane kemijske teste, ki lahko zaznajo znake radiacije. Zavrne vse sestavine, za katere je test radiacije pozitiven.

Mikrobna kontaminacija

Veliko naravnih sestavin vsebuje naravno prisotne mikrobe v nizkih koncentracijah. Kakorkoli, pa visoka mikrobna kontaminacija in prisotnost patogenov ter aflatoksinov ni naravna in potencialno ogroža zdravje posameznika. V internem mikrobiološkem laboratoriju NOW FOODS, strokovnjaki vse izdelke testirajo na prisotnost mikrobnih kontaminacij.

Polisorbat

Polisorbat 80 je derivat PEG in je pogosto dodan za povečanje biološke vrednosti izdelka. NOW tega sintetičnega derivata nafte ne uporablja. Ste vedeli, da tudi nekateri izdelki s CoQ10 vsebujejo polisorbat 80? NOW formule s CoQ10 ga zagotovo ne vsebujejo.

Pirolizidinski alkaloidi

Nekatere zdravilne rastline vsebujejo pirolizidinske alkaloide (PA), ki so hepatotoksični (jetrni toksini). V to skupino sodita tudi navadni gabez in navadni repuh. Navadni repuh, ki ga uporablja NOW, ne vsebuje PA. Olje iz semen borage je naravno brez PA, vendar pa so le-ti lahko prisotni v drugih delih rastline, z najvišjo koncentracijo v koreninah.

Titanijev dioksid in fosfati

Te sestavine se uporabljajo kot pomožne snovi v dopolnilih. Pomožne snovi so sestavine, ki nimajo hranilne vrednosti in so dodane za izboljšanje obdelave ali dodajanja barve. NOW je uporabo teh aditivov zminimaliziral. Pravzaprav je večina naših mehkih kapsul, vključno s CoQ10, formulirana brez titanijevega oksida, kar je redkost na tržišču.

Nanodelci

Nanodelci so delci, manjši od 100 mikronov. Moderna znanost skuša dokazati prednosti in pričakovanja nanohranil in nanodopolnil. Nanodelci lahko prehajajo v dele telesa, v katere delci normalne velikosti ne morejo. Zaradi pomanjkljivih raziskav o varnosti njihove dolgoročne uporabe, NOW v svojih izdelkih ne uporablja nanodelcev.

NARAVNO – to nam veliko pomeni. Kaj je in kaj ni naravno. Verjamemo v izdelke, ki jih tržimo in stalno delamo na doseganju standardov. V skladu s tem sledimo vrednotam, ki jih je že pred štiridesetimi leti zastavil Elwood Richard z ekipo strokovnjakov kemikov, biologov, živilskih tehnologov in vseh ostalih. Zagotavljamo vam visoko kakovost, dostopnost in naravne izdelke, ki jim lahko zaupate.

Ekipa NOW FOODS

 
 
 

Proizvajalci

stay up clips  manhattan

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.