Košarica

 

vaša košarica je prazna (0)

0,00 €

 
 

Brezplačno svetovanje

080 80 12

 
 
 

Vse za vaše zdravje!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Facebook

 
 
 

Pomoč

BREZPLAČNO SVETOVANJE

in pomoč pri nakupu na

080 80 12

info@hisa-zdravja.si

 
 
 

Kosti, sklepi in mišice

Kosti, sklepi in mišice

Naše telo sestavlja 206 kosti, nad 300 sklepov in nad 600 mišic. Kosti, sklepi in mišice sestavljajo gibalni sistem. Le –ta je izredno fleksibilen, kar pomeni, da se odziva na naše vedenje.  Z več gibanja se masa kosti in mišic povečuje in obratno. Statistika kaže, da so okvare gibalnega sistema najpogostejši vzrok za obisk zdravnika. Z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje gibanje in prehrano lahko znatno podaljšamo fleksibilnost gibalnega sistema. Zanimivost - naši sklepi so 12 let starejši kot je njihova realna starost.

 
 • Kosti

  Osteoporoza je bolezen, ko kosti postanejo krhke in lomljive. Kosti so beljakovinski oklep v katerega se nalagata kalcij in fosfat. Kostne celice se konstantno obnavljajo. V mladostniških letih se nova kost hitreje nalaga, kot stara odstranjuje, tako kosti postajajo gostejše vse do 30 leta starosti, ko se kostna gostota začne postopno zmanjševati. Ker so ženske lažje od moških in imajo bolj tanke kosti, osteoporoza v 80% prizadene ženki spol.
  Več »
   
   
 • Sklepi

  Sklepi so gibljive povezave kosti. Zanimivo je, da so naši sklepi približno 10 let starejši od nas. Tako intenzivna je njihova naloga. Zdravje sklepov je zelo pomembno, saj je gibanje naša temljena svoboščina. Gibanje pripomore tudi k dobremo počutju, zato je vredno posobno pozornost nameniti tudi funkcionalnosti sklepov.
  Več »
   
   
 • Mišice

  Človeško telo vsebuje nad 600 različno velikih, dolgih in oblikovanih mišic. So iz posebnega elastičnega tkiva, lahko so pod zavestno kontrolo ali pa delujejo brez naše volje. Mišice nam omogočajo gibanje, dihanje, mežikanje in nenazadnje tudi bitje srca. S krepitvijo mišičnega tkiva ugodno vplivamo tudi na kosti. Gibanje je osnova zdravja.
  Več »
   
   
 
 

Proizvajalci

stay up clips  manhattan

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.