Košarica

 

vaša košarica je prazna (0)

0,00 €

 
 

Brezplačno svetovanje

080 80 12

 
 
 

Vse za vaše zdravje!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Facebook

 
 
 

Pomoč

BREZPLAČNO SVETOVANJE

in pomoč pri nakupu na

080 80 12

info@hisa-zdravja.si

 
 
 

Prebava

Prebava

Prebavni organi so sestavljeni iz delov, ki segajo od ust do zadnjika in med seboj niso prekinjeni. Vsak del te sestavne cevi ima svojo nalogo pri predelavi hrane. Naloga prebavnega trakta je, da hrano  predela v sestavine, ki se lahko absorbirajo. Prebavljanju hrane so v pomoč tudi encimi, ki razgrajujejo ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe.

Motnje nalog želodca ali črevesja, lahko pripelje do različnih obolenj. Lahko se pojavijo težave kot so driska ali zaprtje, slabost, zgaga, tiščanje, občutek polnosti, boleče kolike. Težave se največkrat začnejo zaradi nepravilnega uživanja hrane, virusne okužbe, bakterijske okužbe, leno črevo, zdravila, alkohol.

 
 • Čiščenje telesa

  Telo ima sicer naravni obrambni mehanizem čiščenja, vendar ne more povsem izločiti vseh toksinov na dnevnem nivoju. Ko se prekomerno namnožijo pa telo izgubi zmožnost, da jih izloči in tako se pokažejo negativni učinki. Toksini pravzaprav napadajo zdrave celice in postopno motijo delovanje celotnega telesa.
  Več »
   
   
 • Presnova maščob

  Naš organizem je odvisen od presnove beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Bolj ko se organizem stara, manjša je presnova beljakovin in maščob, zato se telo brani le še s presnovo ogljikovih hidratov. Je neizogibno naravno staranje.  Tempo življenja je v današnjem času tak, da imajo žal vse pogostejše presnovne težave mlajši in tudi najmlajši.
  Več »
   
   
 • Probiotične bakterije

  Eden najpomembnejših izdelkov za pomoč pri regeneraciji črevesne flore so probiotiki. To so izdelki, ki vsebujejo koristne bakterije in so običajni prebivalci človekove črevesne mikroflore. Kot posledica poškodovane črevesne mikroflore se pojavijo zmanjšana imunska odpornost, alergije, utrujenost in vse vrste prebavnih motenj, od krčev, napihovanja, zaprtja, driske.
  Več »
   
   
 • Urejena prebava

  Vedno bolj se zavedamo, da je zdravo črevesje zelo pomembno. Od tega je odvisno naše splošno počutje in zdravje. Pri tem ne gre le za težave, ki so povezane neposredno s prebavili, ampak tudi za težave, ki so večinoma posledica neurejenega stanja v črevesju. Kar okoli 70 % celic imunskega sistema je prav v črevesni sluznici.
  Več »
   
   
 • Prebavni encimi in vlaknine

  Razlog za nepopolno prebavo hrane je v pomanjkanju prebavnih encimov. Sadeži, kot je papaj, vsebujejo veliko encimov, ki pomagajo pri presnovi beljakovin. Z uživanjem rastlinskih encimov v obliki prehranskega dopolnila pospešimo prebavo ter so odlična kombinacija s probiotiki. Vlaknine uvrščamo med neprebavljive ogljikove hidrate, katerih vloga je spodbujanje črevesne peristaltike in s tem olajšanje prebave.
  Več »
   
   
 
 

Proizvajalci

stay up clips  manhattan

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.