Košarica

 

vaša košarica je prazna (0)

0,00 €

 
 

Brezplačno svetovanje

080 80 12

 
 
 

Vse za vaše zdravje!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Facebook

 
 
 

Pomoč

BREZPLAČNO SVETOVANJE

in pomoč pri nakupu na

080 80 12

info@hisa-zdravja.si

 
 
 

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Bolezni srca in ožilja so še vedno pomemben vzrok obolevnosti in umrljivosti v razvitem svetu in tudi pri nas. Hipertenzija ali visok krvni tlak, za katerim zboli vsak četrti do peti človek, je samo eden od dejavnikov tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja.
Nepravilno prehranjevanje in nezdrav način življenja pripomoreta k nastanku bolezni srca in ožilja, motenj v presnovi maščob, sladkorni bolezni in zvišanemu krvnemu tlaku.

 
 • Koencim Q10

  Zanimiva spojina, ki ni vitamin, vendar ima podobne lastnosti in namen. Je pomembna sestavina celic. Največ koencima Q10 se nahaja v srčni mišici in znatno začne upadati po 40. letu. Najboljši izkoristek Q10 dobimo, če ga uživamo s kvalitetnimi maščobami.
  Več »
   
   
 • Omega 3, 6, 9

  Maščobne kisline sestojijo iz verige ogljikovih, vodikovih in kisikovih atomov. Razlika med maščobnimi kislinami leži v molekularni konfiguraciji, kar prinaša tudi različne učinke na telo med njimi. Omega-3 in Omega-6 maščobne kisline so tip polisaturiranih maščob, ki so pomembne za človekovo zdravje, saj ji telo ne more proizvesti samo. Omega-9 maščobne kisline so iz družine nesaturiranih maščob. Za razliko od omege-3 in -6, telo lahko samo proizvede omego-9, pomemben pa je tudi vnos s hrano.
  Več »
   
   
 • Holesterol

  Holesterol je v človeškem telesu nepogrešljiva snov. Nahaja se v vsaki celici telesa in ima pomembne funkcije, med drugim tudi nastanek določenih hormonov ter vitamina D. Težave nastanejo, če ga je v organizmu preveč. Priporočljivo je, da imamo LDL holesterola čim manj, HDL pa čim več, saj tako zmanjšamo tveganje za razvoj kardiovaskularnih bolezni.
  Več »
   
   
 • Krvni tlak

  Krvni tlak zagotavlja pretok krvi v ožilju in tako lahko poteka oskrba tkiv s hranili in kisikom. Krvni tlak niha glede na našo aktivnost. Dolgotrajno povišan krvni tlak je tako imenovani tihi ubijalec. Povzroča namreč okvare srčnožilnega sistema in nadaljnje zaplete. Skrb in redno merjenje krvnega tlaka je odlična investicija v zdravje.
  Več »
   
   
 • Ožilje

  Ožilje je sistem s krvjo napolnjenih cevi, ki omogočajo kroženje življenjske tekočine po celem telesu. Ločimo arterije, vene in kapilare. Za nemoteno delovanje mora žilni sistem ohraniti svojo čvrstost in pretočnost. Vodja celega sistema je srce. Skrb za zdravje žilja je zelo pomembno, saj se z njim oskrbuje sleherna celica našega telesa.
  Več »
   
   
 • Oksidativni stres

  Oksidativni stres je vrsta kemičnega stresa. Gre za patološko spremembo v organizmu, ki nastane zaradi prevelike tvorbe radikalov in zmanjšane antioksidativne zaščite. Prvi znaki oksidativnega stresa so slab imunski sistem, pospešeno staranje, ter vpliv na telesne sposobnosti. Tako, kot za vse nevšečnosti tudi za oksidativni stres velja-bolje preprečiti kakor zdraviti.
  Več »
   
   
 
 

Proizvajalci

stay up clips  manhattan

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.